Sus
Design Natural

Made in Germany by Valserv

Pachetul tău din lemn stratificat

Aspectul parchetului dumneavoastră

În selectarea clasei, luați o decizie fundamentală de proiectare.

Nu există două bucăți de lemn la fel. Chiar și lemnul de la același furnizor sau chiar de la același copac diferă de alte bucăți de lemn în granulație, structură și culoare. Duramenul are o culoare diferită de cea a alburnului. Lemnul din partea de sus a copacului conține mai multe noduri decât lemnul din partea de jos. Clasificăm lemnul în funcție de caracteristicile sale, cum ar fi: culoarea, conținutul de alburn, noduri, structură și granulație. Parchetul capătă caracterul său individual din acestea: de la uniform la impulsiv. La fel ca tine sau invers.

Poza-2
Uniform

Uniform

Această clasă armonioasă nu are noduri sau alburn (cu excepția nodurilor pinilor). Are un caracter calm, exprimat printr-o interacțiune uniformă a culorilor.

Echilibrat

Echilibrat

Caracterul acestei clase oferă o imagine echilibrată. Este creat de granulație echilibrată, noduri fine și zone ocazionale de alburn.

Expresiv

Expresiv

Vibrația este caracteristică acestei clase. Nodurile definite și o porțiune vizibilă de alburn creează această impresie contrastantă.

Impulsiv

Impulsiv

Natura spirituală a acestei clase este evidentă în noduri mari, interacțiunea extinsă a culorilor, fisuri umplute și o proporție vizibilă de alburn.

Dimensiunea potrivită pentru sentimentul tău de spațiu

Parchetul clasic din lemn are componente lungi din lemn. Ele diferă în funcție de formatele și modelele de stabilire ale acestor elemente. Ele diferă, de asemenea, între ele în ceea ce privește lungimea și lățimea lor.

Vă recomandăm un format mare dacă aveți camere mari. Cameră mai mică? Formatele mai mici sunt mai bune aici pentru a sublinia dimensiunea estetică sau finețea camerei tale. Formatele mari din încăperile mari creează un efect de grandoare ca în palatele și casele impunătoare din trecut. Formatele mai înguste evocă o expresie mai complexă și mai elegantă într-o cameră mai mică. Vrei să-ți faci camera mică să pară mai mare? Așezați benzi mici de parchet din lemn de esență tare în diagonală la un unghi de 45 de grade și camera se va desfășura în grandoare vizuală. În plus față de dimensiune, proporțiile camerei tale sunt importante. Dacă instalați plăci lungi paralele cu pereții lungi, acestea vă vor întinde camera. Dacă așezați aceste plăci paralele cu partea mai scurtă, camera va arăta mai largă.

Placa

Placa

Placa reprezintă cea mai tradițională și originală formă a parchetului din lemn. Plăcile se caracterizează în primul rând prin lungimea și lățimea deosebită a elementelor individuale. Ele transmit în mod natural caracterul diferitelor păduri. Un parchet cu o senzație foarte generoasă.

3 Straturi

3 Straturi

Aspectul caracteristic este recreat de pe punțile navelor de lemn. Acest parchet provine istoric de la vikingi și navele lor. Vikingii și-au instalat plăcile de lemn în paralel și ușor eșalonate. Acest lucru a creat o mare stabilitate. Vă puteți bucura de aceeași stabilitate.

Puntea navei cu 3 straturi este cea mai cunoscută. Se caracterizează prin trei straturi de lemn real înguste, așezate în paralel. Culorile și structura sa, plus lungimile diferite ale straturilor, creează o expresie de la echilibrat, armonios la plin de viață și foarte spiritual.

Parchetul din lemn de esență tare cu 3 straturi de Hürne vă oferă până la 60 de modele diferite de așezare, cu o lungime a stratului de până la 500 mm. Stratul 3 ter Hürne este astfel mai variat decât de obicei.

Parchet triplustratificat Contura

Parchet triplustratificat Contura

Pentru parchetul nostru triplustratificat Contura, periem șipcile de lungimi diferite. Acest lucru creează un aspect contemporan folosit.

Astfel încât să le percepem ca fiind clar separate una de cealaltă, le proiectăm cu o teșitură continuă pe patru laturi – teșitura Contura.

Acest lucru creează un aspect contemporan folosit pentru parchetul nostru Cu aspectul său ușor, spune povești misterioase – despre călătorii pe o navă vikingă, probabil.

Model Contura

Model Contura

Teșitura Contura este, de asemenea, utilizată pentru parchetul din lemn de esență tare tip țesătură. Trei șipci cu laturi lungi întâlnesc două elemente transversale, ambele conturate. Combinat cu alte plăci, creează un aspect artistic de țesătură, cu un efect spațial impresionant.

Herringbone

Herringbone

Acest parchet din lemn de esență tare își primește numele de la modul în care se întâlnesc straturile individuale. Capetele straturilor sunt în unghi drept unul față de celălalt. Această formă amintește de un os de pește. Dacă un strat se întâlnește cu alt strat, atunci este un singur model de herringbone. Dacă vedeți două straturi care se întâlnesc în unghi drept, atunci este un model dublu de herringbone. Herringbonul dublu are un efect ceva mai dens, în timp ce herringbone-ul simplu este oarecum mai ușor.

Toate plăcile herringbone au aceeași profilare. Nu există plăci de stânga sau de dreapta. Acest lucru vă ajută să instalați mai ușor parchetul din lemn de esență tare. Există mai puține deșeuri. Împreună, folosim lemnul cu moderație și vă costă mai puțin.

Placă de sistem

Placă de sistem

Placa de sistem vă oferă mai multe variante pentru montarea parchetului din lemn de esență tare. Dacă optați pentru modelul de tip țesătură al plăcii  de sistem, parchetul dumneavoastră va dezvolta o alură atemporală, clasic elegantă. Bordura opțională adaugă o notă specială aici.

Toate plăcile de sistem au aceeași profilare. Nu există plăci de stânga sau de dreapta. Acest lucru vă ajută să instalați mai ușor parchetul din lemn de esență tare. Există mai puține deșeuri. Împreună, folosim lemnul cu moderație și vă costă mai puțin.

Tipuri de bizot

 

TESITURI SI TESITURI ROTUNDE

Teșitura este ceea ce numim marginea înclinată a unei plăci sau a unei șipci. Teșiturile creează o adâncitură atunci când sunt așezate. Marginile înclinate protejează parchetul, făcând-l mai puțin susceptibil la impact. Teșitura are, de asemenea, o funcție decorativă: încadrează fiecare element al parchetului, făcându-l să iasă în evidență vizual. Dimensiunea, tipul și poziția teșiturii au o influență considerabilă asupra efectului vizual al parchetului.

Teșitură în V

Teșitură în V

Forma acestei teșituri continue pe patru laturi seamănă cu litera V. Profilul său geometric formează un contrast fin cu formatul generos al plăcilor.

Teșitura Contura

Teșitura Contura

Fiecare dintre șipcile lungi de lungime variabilă are o teșitură continuă pe toate cele patru laturi. Fiecare iese în evidență în mod clar față de următoarea. Acest lucru creează "aspectul folosit" modern al unui parchet care a trăit ani de zile și a dobândit o ușoară înfățișare.

Teșitură rotundă

Teșitură rotundă

Laturile lungi ușor rotunjite creează o tranziție moale și fluidă de la placă la placă - plăcută ochiului și piciorului. Atunci când este așezat, parchetul arată excepțional de echilibrat și armonios. Teșitura rotundă face ca fiecare placă să pară mai mare, scoțând astfel în evidență caracterul matur al lemnului cu un efect izbitor.

Simțiți ceea ce vedeți – vedeți ceea ce simțiți – descoperiți natura

 

FINISAJELE NOASTRE DE SUPRAFATA

Secretul puterii expresive a unui parchet din lemn de esență tare este interacțiunea dintre culorile vizibile și finisajul tactil al lemnului. Prin procese intense, dar blânde, suprafețele clasice capătă identități complet noi – impresionante, extraordinare și profunde. Punem o valoare deosebită pe interacțiunea dintre ceea ce vedeți și ceea ce simțiți.

În acest fel, parchetul nostru vă permite să aveți o experiență holistică: Semnătura noastră pentru parchet inconfundabil ter Hürne.

Periere

Periere

Experimentarea lemnului adevărat înseamnă, de asemenea, senzația contururilor sale. Perierea părților moi ale lemnului intensifică senzația aproape naturală.

Periaj profund

Periaj profund

Periajul profund scoate la iveală părțile moi ale lemnului. Această tehnologie creează o expresie tridimensională vizibilă și tactilă intensă detectabilă pe întreaga suprafață.

Alpin (sculptat)

Alpin (sculptat)

Undulațiile munților și văilor fac din suprafețele rindeluite o experiență dinamică a parchetului.

Șlefuit manual

Șlefuit manual

Fiecare placă este unică: Lama de rindeluit ușor rotunjită lucrează lemnul în linii minime ondulate, după un model aleatoriu.

Tăietură

Tăietură

Fiecare placă este unică: Lama de rindeluit ușor rotunjită lucrează lemnul în linii minime ondulate, după un model aleatoriu.

Finisare noduri

Finisare noduri

Tratarea specială calificată a nodurilor adânci creează impresia unei plăci de stejar care a fost uscată la aer de mulți ani.

Tratare cu vapori

Tratare cu vapori

Suprafețele întunecate și tari își obțin bogăția intensă datorită tratării profunde cu vapori a lemnului.

Finisare fisuri de tensiune

Finisare fisuri de tensiune

Fisurile de stres dintr-o placă care a fost așezată de mulți ani servesc drept model pentru acest tratament manual al suprafeței.

Coordonate de culoare

Coordonate de culoare

Speciile de lemn își schimbă aspectul prin colorații foarte speciale, dar își păstrează aspectul definitoriu al granulației

Poza-3

Finisaj lacuit

 

Lac

Lac

Lacurile mătăsoase, lucioase conferă parchetului tău un aspect elegant. Lăcuim în principal tipuri de lemn de culoare închisă, cum ar fi nucul sau cireșul american, pentru a sublinia și mai mult strălucirea și impresia de eleganță.

Lac mat

Lac mat

Lacurile mate delimitează în mod clar contururile parchetului. Le atrag în fața ochilor noștri. Suprafața are o strălucire mătăsoasă. Această imagine sugerează o senzație tactilă moale. Cu lacul mat, există un nivel ridicat de difuzie a luminii, motiv pentru care nu există practic reflexii speculare pe parchetul din lemn de esență tare.

Lac extra mat

Lac extra mat

Lacul extra mat prezintă un parchet din lemn de esență tare cu aspect uleios. Diferența este că uleiul "luminează" lemnul. Acest lucru nu se întâmplă cu un lac extra mat. Parchetul arată ca și cum ar fi netratat. Caracterul natural al lemnului iese în evidență.

Ulei natural

Când îmbunătățim stratul de suprafață cu ulei, acesta "aprinde" lemnul. Aceasta înseamnă că subliniem culorile și structurile naturale ale lemnului. Culorile sunt mai intense, iar liniile și razele medulare au un contrast mai mare.

În plus față de accentele vizuale, uleiul conferă materialului un aspect natural. Puteți simți porii și granulația sub piele, la fel ca lemnul netratat. Această imagine tridimensională este palpabilă. Această metodă de intensificare stimulează și mai mult toate simțurile dacă, în plus, decupăm contururile nodurilor sau fisurilor.

Poza-4