Sus
Design natural

Made in Germany by Valserv

Parchetul tău Avatara

Stiati?

Simbioza naturii și a tehnologiei

Cum se creează imaginea decorului?

Procesul începe cu dezvoltarea de decoruri de către designeri. Aceștia determină culoarea, structura sau caracteristicile, cum ar fi nodurile. Producția imaginii decorului poate fi comparată cu imprimarea paginii unui ziar. O rolă imprimă același conținut pe hârtie la intervale regulate. Noi numim aceasta imprimare rotativă. Evident, acest lucru duce la repetiții.

Producția de role pentru imprimarea decorului este costisitoare. Ca rezultat, de multe ori doar câteva role sunt folosite pe imagine decor. Ceea ce este de dorit în imprimarea ziarelor pare perturbator și nefiresc aici: caracteristici izbitoare ale imaginii decorului care apar în mod repetat pe parchet. Alternativa: Dezvoltatorii de decor evită aceste caracteristici distinctive pentru a preveni efectul de repetiție vizibil pe suprafața parchetului.

Tehnologia de imprimare digitală depășește în mare măsură "legea repetiției". Dezvoltatorii de decoruri au o sferă creativă mai mare și pot exprima lucruri care depășesc limitele imprimării rotative: decoruri care arată natural pe suprafața instalată.

ȘTIAȚI

Mat arată mai natural

Lacurile variază în  gradele lor diferite de matifiere. De la lacuri lucioase sau mate, la lacuri extramate, toate își creează  propriul stil. Cu cât este mai lucioasă, cu atât suprafața arată mai sofisticată. Dar: lemnul nu este în mod natural lucios. Parchetul arată mai natural atunci când lacul are un aspect mai mat.

Înregistrarea structurii porilor în relief

Înregistrarea structurii porilor în relief

Structura și imaginea decorului se potrivesc exact între ele. Mâna simte ceea ce vede ochiul.  Numai în acel moment în care a vedea și a simți sunt una, combinația perfectă este creată în armonie perfectă. Decorurile selectate  ale parchetului nostru posedă această caracteristică unică de  design a suprafețelor în relief.

Structură periată

Structură periată

Luând lemnul natural ca model, punem accent pe structurile care sunt mai dure în lemn. Vedeți  o suprafață care apare periată: la fel ca în  materialul natural,  zonele care sunt mai moi apar puțin mai adânci. În acest fel  accentuăm nodurile, de exemplu.

Structură de piatră

Structură de piatră


Luând piatra naturală ca  exemplu, folosim structuri  de suprafață cu aspect natural.  Ne bazăm pe  procesele meșteșugărești tradiționale pentru acest lucru.  Acestea variază de la modele rupte / grosiere până la modele șlefuite. Pe acesta din urmă l-am modelat  după un mod vechi  de șlefuire a pietrelor cu apă și nisip.

FORMATELE ȘI DESIGN-URILE NOASTRE DE PLĂCI

Dimensiunea potrivită pentru sentimentul tău de spațiu

Parchetul clasic din lemn este compus din elemente lungi din lemn. Ele diferă în funcție de formatele și modelele de stabilire ale acestor elemente. Ele diferă, de asemenea, între ele în ceea ce privește lungimea și lățimea lor.

Vă recomandăm un format mare dacă aveți camere mari. Cameră mai mică? Formatele mai mici sunt mai bune aici pentru a sublinia dimensiunea estetică sau finețea camerei tale. Formatele mari din încăperile mari creează un efect de grandoare ca în palatele și casele impunătoare din trecut. Formatele mai înguste evocă o expresie mai complexă și mai elegantă într-o cameră mai mică. În plus față de dimensiune, proporțiile camerei tale sunt importante. Dacă instalați plăci lungi paralele cu pereții lungi, acestea vă vor întinde camera. Dacă așezați aceste plăci paralel cu partea mai scurtă, camera va părea mai largă.

CANELURA NOASTRĂ

Accentul elementelor

Bizotul este ceea ce numim marginea înclinată a unei plăci. Ele creează o adâncitură atunci când sunt așezate. Marginile înclinate protejează parchetul, făcându-l mai puțin susceptibil la impact. Bizotul are, de asemenea, o funcție decorativă: încadrează fiecare element al parchetului, făcându-l să iasă în evidență vizual. Dimensiunea, tipul și poziția bizotului au un impact considerabil asupra efectului vizual al parchetului.